Heloïse

Cool, ik ben echt kapot maar wil ook nog wat leuke dingen opschrijven. Er zijn vandaag leuke dingen gebeurd, net als gisteren. Gisteren ben ik door een man gevraagd of ik mee wilde komen naar zijn feest. Het was al hoorbaar van kilometers afstand, maar wilde ook niet zomaar op zijn feest komen, dus heeft hij mij maar gevraagd. Echt super aardig. De hele avond heb ik met Loic geluld. Hij is de zoon van Mark, de campingeigenaar en lulde alles aan elkaar. Hij had een hoge stem, een spits neusje en kort haar. Hij lachte veel en lachte ook veel mensen uit. Een andere jongen gamede ongeveer tien uur per dag en zijn relatie was net uit, een relatie van zeven jaar. Een moment hing hij ineens met zijn hoofd naar beneden en probeerde iedereen hem aan het lachen te maken. Hele lieve mensen. De vriendin van Loic was er ook bij en we hebben gejammed met zijn tweeen. Er was ook een andere man, Florian, met een dun snorretje, zwarte haren naar achteren gekamd en een zwarte blazer. Hij was rapper en begon in het Frans te rappen terwijl Dominica en ik de beat maakten. Hij had een super chille flow en ik zie hem nog zo met zijn hand bij zijn oor, alsof hij aan het bellen was en het woord: 'Telefone' uitspreken. Iedereen aan tafel begon te joelen en geluid te maken, hun handen in de lucht te gooien en af te schudden; het was echt goed wat hij zong, ook al verstond ik er niets van. De woorden rolden lekker door op het ritme en rijmden vaak.
Ik heb erg weinig slaap gehad de afgelopen dagen en heb nu voor deze avond een echt bed waar ik zeker een uur of tien in ga slapen zometeen, absoluut. Dit bed ligt in een slaapzaal van zeven personen zonder iemand anders er in en ik betaal er 12 euro voor. Eerst kostte het achttien euro, maar de eigenaar heeft de prijs voor me verlaagd <3. Het is een herberg die drugsverslaafden of daklozen opvangt en ze een baan geeft. Ik heb nog weinig mensen gezien hier, een jongen, Antonie die even met me heeft gepraat. Hij studeert in Mulhouse.
Vanmiddag heb ik een paar wijndorpjes bezocht, echt prachtig prachtig prachtig. Niet vaak heb ik zulke mooie dorpjes gezien en in een van deze mooie dorpjes met gekleurde huizen, houten balken, grote stenen muren en bloemen in de kozijnen, heb ik iemand ontmoet. Ze werkte als gastvrouw in een cafeetje. Direct werd ik opgegeten door haar ogen. Ik kon niet stoppen met kijken in haar prachtige ogen, alsof ik er in gezogen werd en er niet meer uit kwam. Ze had lange bruine krullen in een staartje.
'You want to drink something?' vroeg ze.
'Yes, the menu please.' zei ik. 'No I mean a water, excuse.'
'Flat water or bubbles?'
'Oh get me some bubbles in it please.'
'Okay!' lachte ze, en draaide zich triomfantelijk om en huppelde naar binnen. Ze kwam met een grote perrier terug en de menukaart en stelde me vanalles voor wat ik zou kunnen kiezen. 'This is a product of the region, it's like a pancake but a little different. it is really nice.'
Ik wist al wat ik wilde. 'Which one would you recommend?'
'This one is the basic, but I would take this one.' ze wees de duurste aan.
'Nice,' zei ik. 'Okay, can I have this salad?'
Ze lachte en liep terug.
Maar ik wilde eigenlijk een andere salade en liep naar binnen om een andere salade te bestellen. Maar ik werd afgeleid. Ik wist helemaal niet meer wat ik wilde bestellen toen ze me weer aankeek met die ogen, grote bruine ogen, puppy ogen bijna. 'Eehm.. I wanted another salad but I don't know. Can I have the other salad?'
'Oh that one is a pie.' 
Ik begreep er weinig meer van, en het maakte me ook niets meer uit welke salade ik kreeg, als ik maar aan haar nummer kwam. 'Do you know a place I can sleep for tonight?'
'No I don't know. Wait, there are people coming.' Ze liep richting de gasten toe. Maar toen ze langs me heen liep, legde ze haar hand zacht tegen mijn schouder aan. Dit was voor mij een teken. Ik ging rustig aan tafel zitten en keek hoe ze met de gasten omging, als een dienares.
Even later kwam ze terug met haar telefoon. 'Here, you can go to the tourist info and ask for a place to sleep. They will help you.' Ze wees me de weg naar de tourist office.
'Oh, but before I go... do you want to hang out one day?'
Ze keek me strak aan. 'Oui! I'll give you my phone number, than you can contact me. I live in Colmar, that's pretty far away.'
'Oh nice! I live in Colmar too!'
Het was allemaal leuk en ze gaf me haar nummer met daar boven haar naam: 'Heloïse.'
Ik heb haar ondertussen bericht, en we gaan morgen iets doen. Helaas heb ik te laat gestuurd dat ik in een hotelletje in Ribeauville zit, anders was ze na haar werk langs gekomen zei ze. We'll see.

Reacties